De installatie

zelf installeren of laten installeren

Zelf installeren of laten installeren door onze monteur

Het Hikvision alarmsysteem is snel en eenvoudig te installeren, doordat alle verbindingen met de detectiepunten draadloos zijn, er is dus geen kabelaanleg door de woning nodig. U kunt er voor kiezen om de installatie van het Hikvision alarmsysteem zelf te doen, echter vraagt dit wel enige technische kennis. U kunt er ook voor kiezen om het Hikvision alarmsysteem te laten installeren door onze monteur. 

Onze monteur installeert het alarmsysteem naar uw specifieke wensen. Tevens zal onze monteur een duidelijke uitleg geven over het alarmsysteem en de mogelijkheden daarvan. Bij installatie door onze monteur kunt u ervan uitgaan dat de installatie betrouwbaar en vakkundig is geinstalleerd en getest. Met installatie door onze monteur nemen wij alle zorgen voor u uit handen. En bent u verzekerd van een goed werkend alarmsysteem.

Service & onderhoud

Om de kwaliteit van uw Hikvision alarmsysteem te garanderen en zo hoog mogelijk te houden, kunt u na installatie een onderhoudscontract afsluiten. Dit onderhoudscontract is verplicht als de installatie voor de verzekering is ook al is dit niet het geval is dit wel aan te raden. Onze servicemedewerkers controleren uw systeem 1 keer per jaar op alle veel voorkomende storingen. Na onze controle beurt kunt u ervan uitgaan dat het systeem geheel getest is en voldoet aan de laatste eisen. Ook is het mogelijk om remote servicecontract af te sluiten wij voeren dan 1 keer peer jaar het onderhoud op afstand uit. 

 

Mocht er tijdens het onderhoud een defect worden geconstateerd kan deze meteen worden verholpen. Onze servicemedewerkers doen regelmatig cursussen om de kwaliteit van onze service afdeling hoog te houden. 

 

24/7 servicedienst 

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw Hikvision alarmsysteem een storing heeft, geen probleem wij beschikken over een eigen 24 uurs servicedienst. Deze servicedienst is 24/7 bereikbaar op ons 24 uurs servicenummer. 

 

Wij proberen storingen zo mogelijk voor uw op te lossen. Natuurlijk kunnen wij ook met u een aparte afspraak maken om sneller ter plaatsen te zijn voor een storing of probleem. 


U betaalt overigens geen voorrijkosten bij defecten aan uw alarmsysteem in combinatie met een onderhoudscontract. 

 

 

 

Service en onderhoudscontract
Is er een probleem met u alarmsysteem ? Dan staan onze servicemedewerkers voor u klaar !

Onze service & onderhoudscontracten zijn alleen mogelijk i.c.m. basispakket gemonteerd door onze monteur.


Remote Service basic 

€ 4,95

per maand

✓ Direct hulp bij een probleem
✓ Onderhoud op afstand 1x per jaar 
✓ Service op afstand 
✓ Online support & helpdesk
✓ 1 jaar extra garantie componenten
Service pro

€ 12,95

per maand

✓ Direct hulp bij een probleem
✓ Onderhoud op locatie 1x per jaar
✓ Service op locatie
✓ Online support & helpdesk
✓ 1 jaar extra garantie componenten

Remote Service Basic 
Bij het remote service basic contract heeft u recht op service & onderhoud op afstand. Onze servicemedewerkers checken 1x per jaar uw alarmsysteem op afstand op haar werking. Mocht u een probleem hebben met u alarmsysteem proberen wij deze op afstand direct voor u op te lossen. Als u extra uitbreidingen heeft aangeschaft programmeren we deze voor. U kunt ten alle tijden een beroep doen op onze online support medewerkers. Bij het afsluiten van een service/onderhoudscontract direct bij aanschaf van alarmsysteem krijgt u 1 jaar extra garantie op de componenten. 

 

Service Pro
Bij het Service Pro contract heeft u recht op service en onderhoud op locatie. Onze servicemonteur komt 1x per jaar op locatie om uw alarmsysteem te checken op haar werking. Bij eventuele problemen of storingen lost onze servicemonteur deze direct voor u op. U betaalt bij normale storingen geen voorrijkosten.  U kunt ten alle tijden een beroep doen op onze online support medewerkers. Bij het afsluiten van een service/onderhoudscontract direct bij aanschaf van het alarmsysteem krijgt u 1 jaar extra garantie op de componenten.